8 детски градини в Община град Добрич с одобрени проекти от ПУДООС

VLUU L210 / Samsung L210

Одобрени са проектни предложения на осем общински детски градини на тема „Обичам природата и аз участвам“ в рамките на Национална кампания „ЧИСТА ОКОЛНО СРЕДА – 2021“, финансирана от Министерството на околната среда и водите и Предприятие за управление на дейностите по опазване на околната среса /ПУДООС/

ДГ № 7 „Пролет“

Предвижда се обогатяване на двора на градината с уреди за игра, за да могат децата да играят с интерес и желание навън. Планирани са и допълнителни дейности като почистване на двора и засаждане на цветя.

 

ДГ № 8 „Бодра смяна”

Предвижда се създаване на здравословна и екологична среда за повишаване на двигателната, познавателната и екологичната активност на децата. Предвижда се оборудване на кътове с безопасни съоръжения за спорт и образователни игри; засаждане на цветя и билки в алеите на двора и грижи за зелените площи чрез почистване и озеленяване с храсти.

ДГ № 10 „Слънчице”

Предвижда се създаване на подходяща образователна среда за активизиране траен интерес у децата за екологични знания, отношение и поведение към заобикалящия ги природен свят. Предвижда се изграждане на умения за грижа и опазване на биологичното многообразие- отглеждане на билки, зеленчуци, подправки и цветя.

 

ДГ №18 „Дора Габе”

Предвижда се изграждане на кът за игри и отдих, като ще се монтират две беседки, пейка, въртележка и кофи за разделно сметосъбиране. Ще се  създаде и алея с цветя, храсти  и дървета, където децата ще извършват трудова дейност.

 

ДГ № 20 „Радост”

Предвиждат се дейностите, ориентирани към озеленяване на дворното пространство, оборудване на дворните площи с дървени съоръжения за игра. Ще се изгради „Еко-занималня“, оборудвана за занимания на открито, като към нея ще има детска еко-библиотека.

 

ДГ 23 „Звездица”

Предвижда се обособяване на еко-кът, в който да се монтира ново съоръжение за игра и да се  изградят  и оборудват  два павилиона  на открито, за изследване на  растителния свят и за опознаване на  животинския свят, в които децата да извършват преки наблюдения.

 

ДГ 25 „Весела”

Предвижда се изграждането на кът за занимания на открито, посредством който да се утвърди екологосъобразен начин на живот у децата чрез интерактивни и съвременни организационни форми.

ДГ 26 „Звънче”

Предвижда се поставяне на спортни съоръжения и образователни къщички. Ще се създадат зони за игри и спорт и Еко кът- билкова градина, където децата, играейки и трудейки се ще усвояват знания за природата; за ролята на човека; за нейното опазване; за използването на благоприятните й дадености и за физическото укрепване на детския организъм.

Vinkmag ad

Pz-topnews.bg

Прочети предишна

1,2 милиона лева отпусна правителството на община Велинград

Прочети следваща

Отново висок процент заразени, 2198 са новите случаи на коронавирус

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *