6 килограма злато са иззети в Пазарджик по време на специализирана полицейска операция

Голямо количество златни накити са иззети по време на специализирана полицейска операция.

Тя е проведена вчера, като в нея са участвали служители от структурите на ОДМВР-Пазарджик, Териториална дирекция „Национална сигурност“-Пазарджик, сектор „Специализирани тактически действия“ при ОДМВР-Пловдив под надзора на прокурори от Районната прокуратура в Пазарджик.

Съвместните екипи са извършили проверки на девет търговски обекти – магазини за търговия със злато и изделия от злато. Осем от тях са на територията на пазарджишкия квартал „Изток“, а един е в централната част на Пазарджик. Установено е, че управителите на магазините са осем мъже и една жена на възраст между 24 и 67 години, всичките жители на областния град.

В рамките на извършените процесуални действия са иззети множество накити от благороден метал носещи логото на известни марки. Те са били изложени на витрини в обектите с цел търговия без съгласието на притежателя на изключителните права върху марките. Иззетите изделия са с общо тегло от около 6 килограма.

По случаите са образувани 9 досъдебни производства, които са под надзора на Районната прокуратура. Работата по случаите продължава.       

 

 

Vinkmag ad

Pz-topnews.bg

Прочети предишна

На 12 август се открива ловът на пъдпъдък, гургулица и други пернати

Прочети следваща

Пещера се включва в Националния протест срещу насилието и корупцията в съдебната система

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *