Частичното бедствено положение в Карлово продължава

Частичното бедствено положение в Карлово, обявено от Общинския кризисен щаб на 22.08.2022 г., продължава. То ще бъде отменено при цялостно овладяване на критичната ситуация, създадена вследствие поройните дъждове на 22 и 23 август, съобщи председателят на щаба Антон Минев. Той припомни, че втори пореден ден 30 военнослужещи с техника от формированието за овладяване и преодоляване на последствията при бедствия от състава на 61-а Стрямска механизирана бригада участват в ликвидиране на последствията от наводнението. В почистване на най-засегнатите райони в града се включиха и местни фирми.

До момента от проблемния участък и от прилежащите улици са извозени над 100 камиона с инертни материали. Премахнат е един от незаконните мостове на канал „Меден дол“, останалите четири ще бъдат съборени след пълно овладяване на ситуацията, уточни председателят на кризисния щаб.

Изчистени от едрите наноси днес са улиците „Яне Сандански“, „Карамфил“ и „Бяла река“. Целият състав на звено „Комунални дейности“ продължава да почиства дворовете на най-засегнатите домакинства.

Общинският кризисен щаб, който действа в непрекъснат режим на работа, благодари на всички доброволци – граждани и организации, за оказаното съдействие.

Vinkmag ad

Pz-topnews.bg

Прочети предишна

На 24 август 2022 г. на церемония в град Царево официално бе открита новата вело и пешеходна алея

Прочети следваща

Катастрофа по пътя Пещера-Пазарджик

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *