Фермерският съюз: Остро осъждаме думите на Денков, че земеделските производители са терористи

Български фермерски съюз остро осъжда думите на премиера, че земеделските производители са терористи. Това посочиха те в своя позиция до медиите.

Ето и целия текст:

Остро осъждаме използваната квалификация от премиера акад. Николай Денков, че земеделските производители са терористи затова, че отстояват правата си. Протестите са демократично средство за изразяване на позиция и защита на интересите във всяка страна – член на ЕС. Това е позицията на Българския фермерски съюз, член на европейската земеделска организация “КОПА – Коджека”, във връзка с изразеното мнение от министър – председателя, че “не преговаря с терористи”.

“Правителството и земеделският министър Кирил Вътев вече 100 дни отказват да си говорят с браншовите организации за проблемите и оказването на помощ. Изцяло имаше липса на комуникация. Решиха да седнат на масата за преговори, когато дойде време за протести”, коментира Георги Стоянов, председател на БФС.
Според него именно заради липсата на диалог, за първи път от години целият сектор излиза заедно на общ протест.
“Искаме да подчертаем, че за нас демократичните протести, стачки, демонстрации и шествия са конституционно право на всеки български гражданин, което никой не може да ограничава, нарушава и отнема. Апелираме за спазване на демократичните практики, своевременно пресичане на опитите за провокации и нагнетяване на напрежение и недопускане на насилие от всички страни”, подчерта Георги Стоянов.
Vinkmag ad

Pz-topnews.bg

Прочети предишна

94-ият по влияние евродепутат в Брюксел стана редник Андрей Новаков в Шумен

Прочети следваща

НУ “Михаил Каролиди” в град Пещера е сред най – добрите училища в България по математика

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *