Районна прокуратура – Гоце Делчев е привлякла в качеството на обвиняем мъж, разпространявал и държал порнографски материали с участие на деца

Районна прокуратура – Гоце Делчев е привлякла към наказателна отговорност М.Т. за извършено от него престъпление по чл. 159, ал. 4, вр. чл. 159, ал. 2 от НК и по чл. 159, ал. 6 от НК.

В периода 18.07.2016 г. – 24.04.2017 г., в гр. Гоце Делчев, обвиняемият Т. разпространявал в интернет пространството до неограничен кръг потребители порнографски материали. За целта мъжът използвал информационна технология – преносим компютър и инсталирана програмаeMule, предназначена за обмен на файлове по технологията „peer to peer“ (от точка до точка). По този начин М.Т. осигурил достъп за свалянето на въпросните материали за всички потребители на мрежата eDonkey. За създаването на разпространяваните от него порнографски материали били използвани лица, изглеждащи като ненавършили 18 години.

Освен това, обвиняемият държал на компютъра си видеофайлове с порнографски материали, под формата на снимки и видеоклипове, с участие на непълнолетни.

Постановлението за привличане е предявено на обвиняемия М.Т. Разследването по досъдебното продължава.

Vinkmag ad

Pz-topnews.bg

Прочети предишна

Д-р Кабаиванов: Общината застава зад проблемите на животновъдите от Калофер

Прочети следваща

Районна прокуратура – Кюстендил разследва незаконно присъединяване към електроразпределителна мрежа и кражба на енергия от „ферми“ за криптовалута

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *