Приключи детският футболен турнир “Peshtera cup 2024”

Приключи Петият детски футболен турнир “Peshtera cup 2024”. Срещите преминаха при висок зрителски интерес. Спортната проява се провежда под егидата на Йордан Младенов-кмет на Община Пещера. Цел на спортното мероприятие е децата и младите хора да бъдат провокирани, мотивирани и подкрепяни да спортуват.

В двата почивни дни на стадиона в Пещера си дадоха среща 25  отбора от Пазарджишка и Пловдивска област. 65 футболни срещи, по 4 мача, на два терена се проведоха между участниците, разпределени в 4 възрастови групи : 2010, 2012, 2014 и 2016.

По време на откриването, кметът Йордан Младенов поздрави участниците за правилния избор да се включат във вече традиционното състезание, който с право е  спортен празник . Той изрази радостта си от това, че в Пещера се провеждат подобни турнири и, че те вече стават запазена марка в спортния календар на града. Младенов пожела успех на отборите, във футболните срещи.

Той благодари на съдиите и екипа треньори, както и на организаторите, които са оставили душата и сърцето си на терена. Кметът обеща Община Пещера да продължава да подпомага такива събития, особено свързани с детския спорт.

Този турнир премина в духа на феърплей и най-добрите победиха в справедлива и честна игра

Благодаря на организатори, съдии, треньори, здравни екипи и родители, че давате път на спорта.  На най-малките спортисти пожелавам да участват в състезания, да се популяризира футбола като спорт, да растат здрави, със здрав дух и тяло.”, каза по време на награждаването Гълъбина Карамитрева- зам.-кмет на Община Пещера. Тя пожела турнирът да придобива все по-висока популярност и последователи.

Надпреварите се превърнаха в истински празник за децата, като всички участници получиха медали, а отборите купи. Кулминационен завършек на спортното мероприятие бе обявяването на категориите.

От набор 2010, голмайстор стана Петър Курдов- Тракия, на-добър вратар – Георги Маринов от Пълдин, за най- полезен играч бе обявен Беркан Фейзула- Свобода 2011.

При набор 2012 , за голмайстор обявиха най-резултатния отбор на Хебър, вратар – Симеон Кехайов и на-полезен играч- Теодор Котов -Тракия 2004.

При набор 2014, най-добър голмайстор стана Виктор Моев – Тракия 2004, за най-добър вратар бе обявен Стефан Романов- Пълдин Пловдив, и за полезен играч- Кристиян Монов- Свобода 2011.

За набор 2016, голмайстор стана Георги Славов- Пълдин, за най-добър играч обявиха Деми Сю- Марица Ясно Поле, Алекс Рутковски от Тракия 2004 стана най-полезен играч.

Ето и резултатите в крайното класиране :

НАБОР 2010

 1. Чепинец Велинград
 2. Беломорец Асеновград
 3. Пълдин Пловдив
 4. Свобода Пещера
 5. Тракия 2004
 6. Балкан Варвара

НАБОР 2012

 1. Хебър
 2. Тракия 2004
 3. Свобода Пещера
 4. Тракия 2004 2
 5. Беломорец Асеновград
 6. Пълдин Пловдив
 7. Свобода 2
 8. Марица Белово

НАБОР 2014

 1. Пълдин Пловдив
 2. Тракия 2004
 3. Свобода Пещера
 4. Марица Ясно поле
 5. Академия Лион
 6. Марица Белово

НАБОР 2016

 1. Тракия 2004
 2. Пълдин Пловдив
 3. Марица Ясно Поле
 4. Чепинец Велинград
 5. Беломорец Асеновград
 6. Свобода Пещера
Vinkmag ad

Pz-topnews.bg

Прочети предишна

Кметът на Пещера е председател на постоянната комисия по европейски и национални фондове, механизми и инструменти на НСОРБ

Прочети следваща

Чакъров: Има напрежение в групата на ДПС, но да се надяваме, че няма да се разцепим

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *