Потвърдиха избора на “Трейс” за Югоизточния обход на Пловдив – само ВАС може да го спре

КЗК потвърди избора на „Трейс холд груп” за новия лъч на Околовръстното шосе на Пловдив от Скобелева майка до Асеновградско шосе.   Със свое решение комисията отхвърля жалбата от консорциум с водещ партньор „ПСТ груп”, като неоснователна, както и класирането на участниците.

Трейс бяха дали най-ниска цена – 34,5 млн. лева без ДДС или 41,9 млн. лева с налога при прогнозна цена от 50 млн. лева с ДДС. Жалещата компанията пък бе предложила 47,7 млн. лева с ДДС.

Решението на КЗК е публикувано на 10 май, като до 24 май ПСТ – Груп може да обжалва във ВАС. Ако тя не го стори,  то АПИ може да подпише и договора за строителството. Регионалният министър Гроздан Караджов потвърди, че там нещата са на финала и очаква Община Пловдив да актуализира ПУП-а на проекта.

Днес ще бъдат разгледани и идейните разработки за два участъка за удвояването на Околовръстното шосе. Те са по договорите, касаещи проектирането на Околовръстното от АМ „Тракия” до Пазарджишко, както и т.на.р Царацовски възел.Преди година бяха подписани договори с „Рутекс” и „Пътпроект 2000”, съответно за 442 хил. с ДДС и 303 хил. с ДДС за проектирането.

Все още обаче няма решение за проектирането на основното трасе от Пазарджишко до Асеновградско шосе.  Вече повече от година АПИ не подписва договора с „Пътпроект” ЕООД, а няма никаква информация защо това не се случва, като от агенцията отговарят с шаблонен отговор, че „комисията продължава своята работа” по тази позиция.

Vinkmag ad

Pz-topnews.bg

Прочети предишна

Петков назначи двама нови зам.-министри

Прочети следваща

Радев: Ценовата политика, която води „Булгаргаз“, е извън икономическата и управленската логика

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *