Огнеборците в град Царево  провеждат “Седмица на пожарната  безопасност “

На 14 септември пожарникарите в цялата страна отбелязват своя професионален празник.
По утвърдена традиция, огнеборците в град Царево  провеждат “Седмица на пожарната  безопасност “.
Много от  мероприятията за повишаване на противопожарната култура сред населението са насочени към децата. И днес пожарникарите от пожарна служба Царево отбелязаха своя празник  в двора на ДГ„ Ален мак”, заедно с малките си приятели.
     Събитието започна с учебна евакуация на децата. Точно в 9:30 ч. малчуганите бяха „евакуирани” на двора от своите учителки,  но две от децата бяха останали на втория етаж, възпрепятствани от дима и „пожара” в залата. От терасата на група „Бърборино” те викаха за помощ. Обадихме се на национален телефон 112. Само след секунди сирената изсвири и пристигна пожарната кола. Смелите мъже свалиха със стълба „бедстващото” дете, и всички бурно ги аплодираха.
Последваха  забавни тематични състезания, съвместно с пожарникарите, а децата бяха повече от щастливи и ги поздравиха с песни, стихотворения и изложба от детски рисунки. Участниците в надпреварата бяха децата от подготвителна група “Приятели”.
 Празника уважиха и кметът на град Царево инж. Георги Лапчев, г-жа Таня Янчева- Председател на Общински съвет Царево, г-жа Таня Янева – Директор дирекция ,,Образование и култура” , родители и учители. Целият екип  и децата на ДГ „Ален мак”  отправиха своето пожелание към смелите огнеборци на Царево.
,,Скъпи пожарникари,
Благодарим, че споделихте празника си с нас!
Респектирани от всичко, което правите, Ви пожелаваме да сте здрави, да сте удовлетворени от труда си, да сте спокойни за семействата си и все така достойно да изпълнявате професионалния си дълг в полза на обществото!”
За огнеборците на Царево, бяха подготвени вкусни изненади- тематична торта от кмета на община Царево и кошница подарък от ръководството на ДГ ,,Ален мак” ,  а за всички малки приятели имаше вкусни бисквитки с изображение на пожарна кола.
Vinkmag ad

Pz-topnews.bg

Прочети предишна

Бюлетин на Кризисния щаб на Община Карлово

Прочети следваща

Продължава възстановяването на засегнатите райони в община Карлово

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *