Корнелия Нинова спечели безапелационно прекия избор за председател на БСП с над 80% подкрепа

Корнелия Нинова спечели безапелационно прекия избор за председател на БСП с над 80% подкрепа от съпартийците си.

Това съобщиха от екипа на Нинова.

“Нинова извървя тежкия път на историческа промяна, с която наложи най-демократичния избор, в който участваха всички членове на БСП.
В света няма по-модерна форма, която въведоха българските социалисти, като се наредиха до испанските, германските, френските и английските партии.
Провеждането му беше адски трудно, защото Нинова проправи пътя на нещо ново по време на световна пандемия и при жестока вътрешна и външна опозиция и съпротива. Намесата отвън дойде от други партии, които заедно с вътрешната опозиция направиха многобройни опити да бламират прекия вот. На моменти вътрешната опозиция беше много по- ожесточена от външната и действа с опити за саботажи, ирационално и във вреда на БСП.
Нинова стоически отстоя като нито се предаде, нито се продаде като, устоя на атаките както на свои, така и на чужди. Лидерът на социалистите преведе партията през кризата, консолидира я и ѝ даде посока.
Този избор беше наблюдаван и очакван от всички политически играчи в България. Нинова нагледно показа, че както променя партията си, така може да промени и модела на управление в България”, посочват още от екипа на Корнелия Нинова.

epicenter.bg

Vinkmag ad

Pz-topnews.bg

Прочети предишна

Късметче за всяка зодия за 12 септември

Прочети следваща

Красимир Ципов: Президентът да подаде оставка и през февруари да направим избори 2 в 1

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *