Корнелия Нинова: Абсурд е да управляват хора с двойно гражданство

Абсурд е да управляват хора с двойно гражданство. Всеки ден виждате нестабилност, непоследователност, липса на прозрачност и само договорки за пари и власт в сглобката. Решенията не се взимат в парламента, продължава моделът на задкулисието, на разпределяне, всяко решение на управляващите е по-лошо от предишното. Не подкрепяме бюджета, не подкрепяме промяната в Конституцията.

Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова преди среща с кметове и общински съветници в Стара Загора, предаде Нова тв.

В момента кметската власт е единствената стабилна институция, заяви тя. Ако правителството е решило да прехвърли на общините да увеличават данъците, цените на водата, ние уверяваме нашите кметове да не го правят и те ще спират това поскъпване, допълни Нинова.

Досега това мнозинство записваше корупцията и кражбите в закони, сега вдигнаха нивото с най-висшия закон в страната, заяви лидерът на БСП. През Конституцията продават българския национален интерес и си разпределят държавата на порции, бе категорична тя.

Абсурд е да управляват хора с двойно гражданство, това е немислимо за българския национален суверенитет, каза Нинова.

 

“Вчера чухме Борисов да твърди, че двойното гражданство при министрите ще остане. Това е абсурд – да управляват хора, които служат на интересите на два народа, е немислимо”, заяви Нинова.

БСП няма да се откаже от вотовете на недоверие към правителството. Според лидерът на левицата това е начин да се даде знак към обществото за несъгласие с водените политики.

“Няма да се откажем от този инструмент, защото, макар и да не минава математически, сме сигурни, че по-голяма част от обществото чува и вижда нашите аргументи”, каза тя.

БСП са против и отмяната на дерогацията: “Ние сме против да се съкращава срокът на дерогацията. Самият факт, че Европа позволи да ползваме тази дерогация, означава, че това е проевропейска политика. Ние се придържаме към нея”, категорична е Нинова.

 

Всички експерти твърдят, че горивата ще поскъпнат. В противоречията за дерогацията битката е кой да вземе „Лукойл“ – ГЕРБ и СДС или ПП-ДБ, зави лидерът на БСП.

Тя посочи, че чрез Конституцията “сглобката” се опитва да разпределят регулаторите. “Това е увековечаване на това управление за години напред”, смята Нинова за промените в Конституцията.

 

По нейни думи решението да се даде нашето ПВО и да се разположат други ракетни установки по нашето крайбрежие е още едно доказателство, че министърът на отбраната не е български министър и трябва да си ходи не само той, но и цялото правителство.

Нинова допълни, че общините чакат правителството да приеме бюджета, за да приемат и те общинските бюджети. Местната власт без силно представена парламентарна група не може да се справи, каза политикът.

Нинова бе категорична, че няма сътресения в партията.

Vinkmag ad

Pz-topnews.bg

Прочети предишна

Грейна коледната елха в Пещера!

Прочети следваща

Президентът ще участва в откриването на междусистемната газова връзка България-Сърбия

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *