Клубът по художествена гимнастика „Далия Старс” подари истински празник на пещерци с годишния си концерт

Коледа ни кара повече от всеки друг празник да се доближим до човешката си същност, да отворим душите си за доброто, да споделим хармонията. Какъв по-добър спътник в това от художествената гимнастика- изкуство с красота и изящество!

В навечерието на коледните празници – на 21 декември, в тренировъчната зала на СУ “Св.Кл.Охридски”, клуб по художествена гимнастика „Далия Старс” с ръководител Маргарита Николова подари истински празник на пещерци, родители, близки и приятели. Годишният концерт-продукция на младостта, динамиката, красотата и неподправената детска радост, отвори сърцата на присъстващите, като увенча усилията, таланта и уменията на момичетата.

Гости на тържеството бяха кметът на общината Йордан Младенов, Димитър Данчев – кмет на с. Радилово, Гълъбина Карамитрева- зам.-кмет на Пещера и Галя Стоянова- секретар на Общината.

“Измина една успешна година за клуба. Участвахме на 16 състезания, на които децата завоюваха 98 медала, от които 63 златни, 21 сребърни, 14 бронзови и 6 приза, от които Мини Мис, най-технична и най-атрактивна гимнастичка”, каза Маргарита Николова. Към отличията от годината тя припомни, че “Далия Старс” има в актива си 6-то място на Държавното първенство в индивидуалната надпревара, а най-малките гимнастички и тази година са носителки на златни медали от Държавно първенство по масов спорт в София.

Аплодисменти на публиката спечели Никол Димитрова, която пребори конкуренцията на 150 гимнастички от цялата страна и влезе в престижната осмица, както в многобоя, така и без уред и на въже.

Николова благодари на ръководството на Общината  за финансовата подкрепа и съдействие. Йордан Младенов изказа благодарност за  добрите резултати, които са видими за всички. “Искам да ви зарадвам, като оглася, че предстои изграждането на нова спортна зала, в която ще може да разгърнете тренировъчната си дейност, за да донесете още отличия и награди. Бъдете живи, здрави и весели! Бъдете обичани и дарявайте обич!”

Гости на празника бяха Снежанка и Дядо Коледа. Те станаха свидетели на майсторството демонстрирано по време на спектакъла. Грациите получиха заслужени подаръци от белобрадия старец и обещаха нови изненади през 2024 г. Гимнастичките получиха Приз Коледна Звезда за своето трудолюбие, постоянство и всеотдайност през годината.

Момичетата показаха под звуците на популярна музика ритмични движения, сполучлива екипна игра, стремеж към съвършенство и достойно представяне. Пред не по-малко въодушевените си родители, близки и приятели в залата те демонстрираха най-доброто, научено през годината.

Отзивчивата публика съпровождаше с ръкопляскания темпераментните изпълнения. Малките гимнастички духнаха свещичките на разкошната голяма торта и си пожелаха нови успехи, заслужени отличия от национални и международни спортни форуми.

Vinkmag ad

Pz-topnews.bg

Прочети предишна

Клубът на пенсионера в Пещера отпразнува заедно предстоящите коледните празници

Прочети следваща

Какво очаква община Пещера през 2024 година

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *