Ифтар събра близо 100 вярващи от град Пещера

Ифтар събра близо 100 вярващи от град Пещера. Трапезата беше организирана от мюсюлманското настоятелство в града и се провежда традиционно. Специален гост на вечерята ифтар по случай свещения за мюсюлманите месец Рамазан беше районен мюфтия Салих Халил.

Традиционно вечерята уважи Йордан Младенов- кмет на Пещера и Васил Филев- председател на Общински съвет- Пещера. Тук бяха бизнесмени, дарители и спомоществуватели на джамията в града.

Салих Халил похвали последователността на Младенов в усилията му, между мюсюлмани и християни да има ред, сигурност, мир и развитие. Той благодари на Общинското ръководство и на Общински съвет Пещера “че с действията си утвърждават възможността да градим успешно нашия съвместен дом и да бъде превръщан все повече в предпочитано място на живот за нашите деца.”

Йордан Младенов поздрави своите съграждани с празника. В приветствието си градоначалника припомни стародавните, добри традиции и взаимоотношения между двете религии за общото добруване на хората. По думите му и днес тези ценности продължават да ни водят по пътя на надеждата, уважението и толерантността.Според Младенов вечерята ифтар се е превърнала в утвърден знак на разбирателство, доказани в годините ценности и отношения на добросъседство, взаимопомощ и разбирателство между християни и мюсюлмани. ” Това несъмнено ни води в правилна посока. Днес, Пещера е символ на добро съжителство, далновидност и мъдрост”, с гордост припомни Общинар № 1.

Младенов благодари на духовните водачи на мюсюлманите в Пещера и обеща в следващите години достоен диалог между двете вероизповедания.

Vinkmag ad

Pz-topnews.bg

Прочети предишна

Откриха ВиК системата в кв. Луковица

Прочети следваща

Община Пещера започва пръскането срещу паразити

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *