Задържаха педофил в Пазарджик, гаврил се с деца в интернет

При специализирана операция на дирекция „Киберпрестъпност“ на ГДБОП беше задържано лице, което е комуникирало с деца на възраст между 9 и 11 години под фалшива самоличност в популярно онлайн приложение. Акцията се проведе на 3 юли 2024 г. в град Пазарджик под ръководството на Районната прокуратура – Пазарджик.

През последния месец, служителите на сектор „Престъпления срещу деца в интернет“ пресякоха престъпната дейност на трима мъже, които използваха мрежата за споделяне на файлове с материали, съдържащи сексуални извращения с деца. За това престъпление законът предвижда до 6 години затвор.

Срещу всички извършители са образувани досъдебни производства по чл. 155 от НК за склоняване на непълнолетни към порнографски представления и разпространение на порнографски материали.

През изминалата година е установена самоличността на над 30 лица, разпространявали порнографски материали с участието на деца на възраст от 2 месеца до 16 години. По време на разследванията са идентифицирани нови 20 деца-жертви.

Vinkmag ad

Pz-topnews.bg

Прочети предишна

ГЕРБ няма да участва в преговори за други мандати в този парламент

Прочети следваща

Официално Пазарджик с нов зам.-областен управител

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *