Д-р Кабаиванов към новоназначени военнослужещи: Вие сте гръбнакът на Българската армия!

„Нашата нация има трима пазители – вярата в Православието, Българската армия и българската държавност. Ние сме тук, осъзнавайки важността на полагането на военна клетва. От името на гражданите на общината благодаря на бригаден генерал Дешков за това, че, избирайки местата, на които се полага военната клетва, дава знак за светините на България – Карлово, Калофер, Клисура. Днес ние сме в Калофер, за да сведем глави пред Ботев – войводата, поета, публициста, един от пазителите на българския дух… Ние винаги сме с една мисъл – да запазим държавата си. И ще я запазим, когато имаме силна и боеспособна армия, когато всеки българин в сърцето си носи заветите на Левски, на Ботев и на всички наши предци, които с живота си защитават свободата и независимостта на България.“, каза в приветствието си кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов по време на церемонията по полагане на клетва от новопостъпили военнослужещи, състояла се на 13 януари в Калофер. Кметът подчерта, че младите бойци са гръбнакът на Българската армия и им пожела да служат така, че след години – когато напускат редовете й, да изпитат чувство на изпълнен морален дълг към Родината.

60 мъже и жени в униформи са заклеха да служат честно на народа си, храбро да защитават целостта и независимостта на Родината и, ако се наложи, да дадат живота си за нея, за воинската чест и за славата на бойното знаме. С „Добре дошли в редиците на Българската армия, в семейството на Сухопътни войски, в бойния строй на 61-ва Стрямска механизирана бригада!“, ги поздрави бригаден генерал Деян Дешков – командир на най-голямото подразделение в Сухопътни войски.

 

Церемонията уважиха председателят на Общинския съвет Доньо Тодоров, кметове на населени места от общината, представители на институции и военно-патриотични организации, роднини и близки на  рейнджърите.

Молебен за здраве и благоденствие отслужи Негово Високоблаговейнство отец Марко Тодоров – Архиерейски наместник на Карловска духовна околия в съслужие със свещеници от околията.

Vinkmag ad

Pz-topnews.bg

Прочети предишна

КПКОНПИ ИЗВЪРШВА ПРОВЕРКА В ОБЩИНА ЛУКОВИТ

Прочети следваща

Американски дипломат отхвърли искането на Слави за отпадане на визите и заговори за македонското малцинство у нас

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *