ДБ поиска трима министри в бъдещия кабинет

“Демократична България” обяви, че застава зад трима министри в бъдещия кабинет. “Ако някой иска наистина подкрепата ни и да бъдем истински партньор, ние сме готови. Призоваваме личният състав на кабинета да бъде подбран внимателно. Има хора в служебното правителство, които привличат огромно одобрение. Не знам защо Кирил Петков, Асен Василев и проф. Николай Денков не се интегрират в един нов кабинет. Те могат да допринесат с огромно доверие и качество в състава на правителството”, коментира от парламентарната трибуна Христо Иванов.

“Задачата за съставяне на правителство, при толкова партии, разделителни линии е сложна. Обещали сме на нашите избиратели, не каквото и да е правителство, не на всяка цена, а кабинет, който наистина може да промени и трансформира България”, каза още той.

По думите му с ИТН няма още споразумение, а досега са водени само разговори. Още нямат и конкретни имена, а “нещата опират и до човешкия фактор”. От ДБ не гледат с добро око на разговорите с ДПС, а искат да се подсигури не правителство, а сигурно управление с категорична програма с дистанция от ГЕРБ и ДПС.

“Няма съмнение, че в парламентарните групи на двете политически формации могат да се водят разговор. Тези партии в ядрата си са заложник на организирани корупционни групи, около Борисов и “сарая”, категоричен бе Христо Иванов. “Докато те не се отърват от това, не трябва да се допускат до дневния ред и търговията с него – това е вратата за корупцията”, убеден е депутатът от ДБ.

kmeta.bg

Vinkmag ad

Pz-topnews.bg

Прочети предишна

КПКОНПИ ОТЧИТА ДЕЙНОСТТА СИ ЗА ПЪРВОТО ШЕСТМЕСЕЧИЕ НА 2021 Г.

Прочети следваща

Общинският съвет прие Плана за интегрирано развитие на община Карлово за периода 2021-2027 г.

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *