Грейна коледната елха в Пещера!

Десетки жители, гости на града и малчугани на Пещера се събраха на централния площад “България”, за да присъстват на тържеството по повод запалването на светлините на елхата. Коледното настроение обхвана присъстващите, които въпреки лошото време не пропуснаха да видят как грейва горската гостенка.

Близо два часа на сцената продължи празничната програма. Дядо Коледа, Джуджан, актьори от театър “Арлекин” и бате Енчо забавляваха най-младите пещерци. Клоунади, фокуси, песни и танци накараха публиката да отвори сърцата си за предстоящите светли празници.

Тематичната програма бе в изпълнение на деца от школата по изкуства към ЦПЛР- ОДК Пещера и ученици от училище “П.Р. Славейков”. Кметът на община Пещера Йордан Младенов заедно със своята съпруга и дъщеря си, председателят на местния парламент Васил Филев, както и целият кметски екип също бяха на площада.

Младенов пожела на всички весели и щастливи коледно – новогодишни празници. Той припомни, че най-големия подарък на града са децата. :”Вие сте добри и послушни, очаквайте така желаните подаръци, имайте красиво и безгрижно детство, здраве и добри родители”.

Всяка вечер по време на празничния месец декември пещерската коледна елха ще е в центъра на площада, сцена за предстояща приказка за децата, в атмосфера на красиви акценти, съчетани с място за снимки и коледен базар.  

Присъстващите ще запомнят вечерните часове на 8 декември, когато Йордан Младенов отброи оставащите секундите за да видим огряната от светлини елха и се насладиха на фойерверк-програмата, подготвена от Община Пещера. Радостното очакване не остана напразно. А най-малките заслужено получиха подаръци, лакомства и внимание от по-големите.

Vinkmag ad

Pz-topnews.bg

Прочети предишна

Ресторантьорите запазват ДДС бонуса си

Прочети следваща

Корнелия Нинова: Абсурд е да управляват хора с двойно гражданство

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *