ГЕРБ потвърдиха пред Радев: Връщат втория мандат веднага

„Днес сме изправени и пред политическа криза. Българите изпитват основателни тревоги. България очаква по-активна подкрепа в съюзите, в които членува, за да не остане в периферията на Европа. Надеждите на българите бяха в ЕС и много от тях останаха несбъднати“.

Това заяви президентът Румен Радев по време на консултациите с ГЕРБ за връчване на проучвателния мандат.

Непрекъснато топящата се избирателна активност показва спадащото доверие в политическата класа, обяви Радев. И напомни, че НС има да свърши работа, за да гарантира функционирането на държавата поне до края на годината.

Десислава Атанасова коментира пред Радев, че ако се стигне до връчването на мандат на ГЕРБ, те ще го върнат веднага. Тя подчерта, че осъзнават важността на държавния бюджет и затова подкрепят бързо му подкрепяне.

„Законопроектите, важни за Плана за възстановяване, още не са внесени“, подчерта тя.

„Прав сте г-н Президент, че над България са надвиснали много кризи. Оставката на правителството не е началото на политическата криза. Даже може да е краят ѝ. Потенциал за принципна коалиция в това НС няма, за безпринципни – вероятно има много, но това няма да се възприеме добре от българските граждани“, заяви Томислав Дончев.

Днес от 13 часа Радев трябваше да се срещне с ръководството на ПП, които обаче го „вързаха“ да ги чака, защото днес няма да могат, а ще се видят с него в четвъртък.

В 15:30 на „Дондуков“ 2 ще бъдат представители на парламентарната група на ДПС. Последните разговори в днешния ден ще бъдат с представители на парламентарната група „БСП за България“ в 16:45.

Утре Радев ще проведе консултации с ИТН, „Демократична България“ и „Възраждане“. Часовете за срещи са сутринта съответно в 9:00, 10:15 и 11:30.

Vinkmag ad

Pz-topnews.bg

Прочети предишна

Слави Трифонов съди Кирил Петков за клевета

Прочети следваща

БСП също отказаха консултации при президента: Първо да приемем бюджета!

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *