Георги Връбчев: Книгите ми са едно малко бягство от реалността и смятам, че е важно да имаме такива пътеки към места, където ни е хубаво

Г-н Връбчев, вече е достъпна за четене он лайн книгата „Сам“, която на практика е втората след „Заветът на викинга“. Продължавате ли работа по тази поредица?

Георги Връбчев: Поредицата не е завършена още, започнах да ги издавам история по история. Първата издадох преди 2 години, а другата публикувах за свободно четене наскоро. Викингите са особена и различна тема, но не са малко хората, на които им допада.

От къде този интерес към викингите?

Георги Връбчев: Харесват ми викингите. Това са сурови хора, честни и открити, които побеждават в трудни ситуации.

Самата книга на реалността ли почива или е изцяло художествена творба?

Георги Връбчев: Да, давам воля на фантазията си. Пътувам в стари времена. Няма връзка с реални събития, въпреки че книгата е максимално достоверна от гледна точка на времето, в което се развива действието. Изчел съм десетки книги и продължавам да чета всичко, което намеря за викингите.

Извън конкретиката на фабулата на творбата, правите ли аналогия с нашата реалност, тъй като става дума за млад човек, попаднал във враждебна среда?

Георги Връбчев: По начало книгата е фентъзи, приказна, но има такава аналогия, защото става дума за дете във враждебен свят, което става жертва на подлост. Родителите му са предадени, губи ги и остава сам сред изпитания и опасности. Въпреки това, успява да се справи. Темата за предателството е винаги актуална. Не само децата, но и всички останали можем да попаднем в ситуация, която е изцяло неблагоприятна – както е в момента. Тогава трябва да потърсим някъде в себе си, в предците си, във възпитанието си, начин да се противопоставим на това изпитание.

Какви внушения правите?

Георги Връбчев: Основното е да вярваш в себе си и да не се отказваш, въпреки трудностите. Със сигурност на това дете му е трудно, но оцелява. Това е сурова книга, не е типична детско-юношеска история, а е по-скоро четиво за възрастни. Контрастът е между крайно суровия свят на викингите и това момче, което на предела на силите си успява да се пребори с него.

В този смисъл книгата ви може ли да е интересна и за по-младата аудитория от читатели?

Георги Връбчев: За тийнейджъри със сигурност, заради посланието да вярваш в себе си и удовлетворението от победата. Младите хора трябва да са подготвени за борбата с живота и да знаят, че трябва да се справят. Провокирам и тяхната фантазия. Нека полетят за малко на крилете й.

Има ли финал книгата или краят е отворен?

Георги Връбчев: „Сам” не е финална част, аз съм на 7-ми свитък – така ги наричам, а най-вероятно ще са около 10-11. Следващата част очаквам да се появи на бял свят или в края на тази, или в началото на следващата година. Третата се нарича „В битка“. „Заветът на викинга“ издадох преди време, сега достъпна за четене он лайн е втората част, която се казва „Сам“.  Това е едно малко бягство от реалността и смятам, че е важно да имаме такива пътеки към места, където ни е хубаво.

Vinkmag ad

Pz-topnews.bg

Прочети предишна

Окръжният съд в Пазарджик ще гледа дело за причинена смърт при катастрофа

Прочети следваща

1400 търговци получиха разрешение за неотложно плащане по време на извънредното положение

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *