Андрей Гечев е новият областен управител на Пазарджик

Изненадваща рокада на поста областен управител на Пазарджик направи на днешното си заседание Министерски съвет. На мястото на Иван Васев бе назначен 38-годишният Андрей Гечев. Новият губернатор има образователно-квалификационна степен „магистър“ по специалността „Икономика на индустрията“, съобщиха от пресслужбата на правителството. Той притежава управленски опит от частния сектор, както и професионален опит в осъществяване на преподавателска дейност, допълват от столичния бул. “Дондуков” 1.

За предстояща рокада на поста областен управител в Пазарджик под сурдинка се заговори от близо месец. Досегашният губернатор Иван Васев минаваше за човек от квотата на президента Румен Радев. Той бе назначен на поста преди 11 месеца по време на първото служебно правителство на Стефан Янев.

Новият областен управител е запален любител на тениса на корт. Той ще встъпи официално в длъжност утре, 28-и април на церемония в областната управа, която ще започне в 10,30 часа.  Тогава досегашният областен управител Иван Васев ще предаде символично поста на новоназначения Андрей Гечев.

 

Vinkmag ad

Pz-topnews.bg

Прочети предишна

Кирил Петков: Партията ни ще подкрепи изпращането на военно-техническа помощ за Украйна

Прочети следваща

Служители от Община Царево с велосипед на работа

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *