БАБХ констатира два вида сирене с отклонения във физикохимичния състав

Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) констатира два вида сирене с отклонения във физикохимичния състав. Пробите бяха взети при проверка в търговската мрежа в София през миналата седмица.

В две от пробите, предлагани като краве сирене, бяха установени много занижена масленост и високо водно съдържание. Лабораторно доказаните стойности в пробите не отговарят на заложените в технологичната документация за производство на продуктите. Резултатът не влияе на безопасността на продуктите.

Действията на контролния орган продължават.

Пробовземането беше извършено в присъствието на представители на Комисия за защита на потребителите, двете асоциации на млекопреработвателите в България и асоциация „Активни потребители“. Бяха взети общо 8 проби от млечни продукти за изследване за наличие на немлечни мазнини и по физикохимични показатели. Очакват се резултатите на още 5 проби.

Vinkmag ad

Pz-topnews.bg

Прочети предишна

Възстановено е движението по пътя Пещера-Свети Константин

Прочети следваща

Главният прокурор, министрите на вътрешните работи и на културата създадоха работна група за противодействие на престъпленията с културни ценности

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *