
Заведенията са готови да отворят на 1 март, както им обеща премиерът Бойко Борисов, но само с предизвестие. Това означава решението да бъде официално обявено поне седмица по-рано. Условието обявиха от асоциацията на заведенията у нас.
Те обясняват, че едва ли всички ще отворят на 1 март, защото подготовката отнема доста време. „Сега си представете, че няколко месеца не сме работили, че трябва да се подкарат системите наново, че трябва да се върне персоналът от провинцията, кой където е отишъл, да се заредат заведенията, да се приведат във вид за клиенти“, коментира Ричард Алибегов, цитиран от бТВ.
Митана Рош е съсобственик на семейно бистро от 20 години. Заведението е намалило капацитета си още след първия локдаун, подготвено е и може да отвори през март. „Всеки клиент отива на едно място по различни причини. Един отива на едно място, за да го видят, че е отишъл там, други отиват заради храната, трети заради преживяването и така“, разказва тя.
