212 климатици за пострадали от наводненията дари Министерството на енергетиката

212 нови инверторни климатични системи Crown 1200 BTU дари Министерството на енергетиката чрез Българския енергиен холдинг. Уредите са за пострадалите от наводнените на 2 септември миналата година села Каравелово, Богдан, Слатина и Войнягово. Климатиците, доставени в Карлово на 10 януари, се съхраняват в склад. Ще бъдат предоставени след съответните решения на Обществения съвет и на Общински съвет – Карлово.

До момента са раздадени общо 152 домакински електроуреди /печки, перални, хладилници и бойлери/ на хората от наводнените села. След като на 29 декември 2022 година поименните ваучери получиха лично 127 човека, а останалите ги взеха от секретарите на кметствата в селата, в края на миналата година битовите електроуреди бяха транспортирани и предадени на нуждаещите се във Войнягово – 34 и в Слатина – 18 броя. В Каравелово са доставени 97 печки, перални и хладилници, в Богдан – три уреда.

Според предварително обявения от ръководството на община Карлово график, от 9 януари домакинствата в Каравелово получават печки, перални, хладилници и електрически бойлери. Раздаването на бялата техника в Каравелово и Богдан ще продължи. Уредите са част от даренията за пострадалите, разпределени съгласно решение на Обществения съвет от 22.12.2022 година.

Vinkmag ad

Pz-topnews.bg

Прочети предишна

Община Карлово обявява конкурс за носител на Националната награда за чистота на българския език на името на д-р Иван Богоров

Прочети следваща

1 283 153 лева са изплатени на пострадали от наводненията към 11 януари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *