90 заведения и търговски обекти са проверени в Пазарджишко от Областната дирекция по безопасност на храните

През изминалата седмица са извършени 90 проверки на заведения и търговски обекти територията на област Пазарджик от инспектори на ОДБХ – Пазарджик. Констатирани са три несъответствия, издадено е едно предписание и два акта.

Нарушенията са за липса на работно облекло в единия от обектите и несъответствия по прилагането на наредбата за имитиращи продукти. Не са констатирани нарушения и не са получавани сигнали за неспазване на противоепидемичните мерки, разпоредени със заповедите на Министъра на здравеопазването.

Извършена е съвместна проверка от служители на ОДБХ, РЗИ и ОДМВР – Пазарджик на разпространения сигнал в социалните мрежи, за заведение в с. Звъничево, в което в събота е работила жена с положителна проба за коронавирус.

Положителната проба на лицето е констатирана на по-късен етап и то е поставено под домашна карантина, която е спазвана строго. Проверката е констатирала и стриктно прилагане на всички противоепидемични правила. Осигурени са дезинфектанти, лични предпазни средства, заверени са личните здравни книжки, хигиената е на добро ниво.

Vinkmag ad

Pz-topnews.bg

Прочети предишна

30 са излекуваните от COVID-19 в област Пазарджик

Прочети следваща

11 членове на стария ВСС, избрал Лозан Панов за председател на ВКС, искат оставката му

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *