Божин Божинов, кмет на Община Тополовград: Нека помогнем на медиците ни, за да се справим по-бързо с коварния вирус

Кметът на Община Тополовград Божин Божинов се записа като доброволец в болницата в Ямбол. По този повод PZ-topnews, го потърси за коментар.

Г-н Божинов, какво ви накара да се запишете като доброволец в болницата в Ямбол?

В тези трудни за страната ни и за света времена, когато сме изправени пред изпитанието коронавирус, ние трябва да сме заедно, за да успеем. Да си помагаме, защото преди всичко сме хора. Не може да молим само лекарите да ни помагат, трябва и ние да се отзовем на техния призив. В болницата като доброволец ще върша всичко, което е необходимо. Мога да меря температурата на пациентите, дори да поставям инжекции, ако се наложи. Искам да благодаря на Христо Дянков, общински съветник от ГЕРБ и собственик на парк-хотел „Ямбол“, за това, че предостави хотела безплатно за доброволци. Надявам се освен мен тук скоро да има и други.

Каква е ситуацията в община Тополовград, има ли отчетени положителни проби за COVID-19?

На територията на община Тополовград няма заразени с коронавируса, но ние ще разчитаме на медиците от болницата в Хасково и на тези от болницата в Ямбол, ако бъдат регистрирани случаи на COVID-19. Мерките, които сме предприели, за превенция срещу разпространението на заразата са ефективни и фактът, че нямаме положителни проби за вируса го доказва. Хората са снабдени с лични предпазни средства, редовно се извършва дезинфекция на обществените сгради. Община Тополовград е и единствената в региона, която въведе вечерен час. Радвам се, че срещам разбиране и подкрепа за предприетите  мерки от жителите на общината. Тук бих искал да споделя и подкрепата, която получавам лично от премиера Бойко Борисов.

Как се справят нашите медици според Вас, тъй като вие вече имате и лични впечатления от болницата в Ямбол?

В Световния ден на медицинските сестри най-напред искам да честитя празника на тези прекрасни хора.  Обръщам се с благодарност и уважение към дамите в бели престилки, които не жалят време и сили, рискуват дори здравето си, за да помагат. Респект пред тяхната всеотдайност и грижа за пациентите. Искам да използвам повода, за да благодаря и на лекарите не само в болницата в Ямбол, но и във всички лечебни заведения в страната. Това са герои на „тихия фронт“, защото борбата им срещу този опасен враг за човешкото здраве, наречен коронавирус , е денонощна. Нека и ние им помогнем, нека ги подкрепим като спазваме противоепидемичните мерки, за да спрем разпространението на това коварно заболяване.

 

Vinkmag ad

Pz-topnews.bg

Прочети предишна

Заловиха 33-годишен жител на Пещера, откраднал резачка

Прочети следваща

ДДС става 9% за заведения, заведения за обществено хранене и развлекателен сектор, категоризирани по Закона за туризма

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *