Гражданите, на които им предстои явяване пред ТЕЛК, по време на извънредното положение не следва да идват

МБАЛ-Пазарджик напомня на гражданите, на които им предстои явяване пред Трудово-експертна лекарска комисия, че по време на извънредното положение не следва да идват.  Целта е да  не се струпват много хора на едно място  в условията на разпространението на коронавирусната инфекция.  Пациентите ще получат ново съобщение за нова дата за освидетелстването им. Поради тази причина не е необходимо да  се редят на опашки пред ТЕЛК-Пазарджик.

Лекарските комисии  могат да вземат решение само по документи, без преглед на място. Това означава, че ако човек не се яви на насрочената дата пред ТЕЛК, комисиите имат правото да вземат решение само по документи. Министерството на здравеопазването e изпpaтилo  yĸaзaниe, в ycлoвиятa нa въвeдeнoтo в страната извънpeднo пoлoжeниe, вcичĸи TEЛK дa ce пpoизнacят caмo пo мeдицинcĸaтa дoĸyмeнтaция нa лицaтa, бeз дa изиcĸвaт явявaнeтo зa пpeглeд (ĸoгaтo тoвa e пpилoжимo).

В случаите, в които гражданите трябва да изпратят допълнителни изследвания и консултации и това е неизбежно, ТЕЛК  ще  уведомва  съответните лица писмено, с известия за доставка на писмото.

Експертните решения на ТЕЛК и НЕЛК, чиито срок изтича по време на извънредното положение, продължават действието си до два месеца след отмяната на извънредното положение. Това е записано в обнародвания вече Закон за извънредното положение.

Vinkmag ad

Pz-topnews.bg

Прочети предишна

Божин Божинов, кмет на община Тополовград: Имаме пълната подкрепа на правителството и премиера при прилагането на мерките срещу коронавируса

Прочети следваща

Дневните температури слабо ще се повишат

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *