Указания към всички български шофьори за пътувания в Турция

Във връзка със законодателни промени в Турция от 2018 г. напомняме на българските граждани, че при влизане в тази страна е необходимо веднага да закупят пропуск HGS или OGS за преминаване през заплатени участъци от магистрали и мостове. В случай на притежание на пропуск, той трябва да бъде зареден с достатъчна сума пари, която да покрие изминатия път.

При преминаване без пропуск или с недостатъчно средства по сметката се налага автоматично глоба в размер на 5 пъти таксата за преминаване за съответния участък.

За автомобили с чуждестранна регистрация не важи периодът от 15 дни за закупуване и зареждане на пропуск HGS/OGS, какъвто има за МПС-та с турска регистрация.

Подробни указания за зареждане на пропуските, работата със съответните турски системи, както и проверка за начислени такси и глоби може да намерите в прикачения документ “Информация за пътни такси в Турция”.

При констатирани стари нарушения, за които са дължими такси, превозното средство не може да напусне Турция докато не бъдат заплатени дължимите суми.

Vinkmag ad

Pz-topnews.bg

Прочети предишна

Пазарджиклийка си спомни как е кърмила в болницата чилийското бебе

Прочети следваща

Д-р Лозана Василева: Със земеделските производители в област Пазарджик са сключени 316 договора за 127 милиона лева

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *