Превозвачи поискаха отлагане на старта на тол системата

Превозвачите поискаха отлагане на старта на тол системата. Това те направиха в парламентарната комисия по регионално развитие, която изслуша ресорния министър Петя Аврамова за готовността за преминаване към новия вид таксуване за движение по републиканските пътища, предаде БНР.

Йордан Арабаджиев от Съюза на международните превозвачи обясни за липсата на готовност като каза, че тези превозни средства, които са оборудвани с GPS, трябва да минат през една процедура, през сключване на договор – тристранен договор; национален доставчик на услуги; доставчик на декларирани данни; превозвач – за това нещо се иска чисто физическо време. “Представете си, от 14 000 фирми, лицензирани превозвачи, и поне още толкова, които извършват превози за собствена сметка, как ще се случи?! Аз не го виждам“, каза Арабаджиев.

Министърът на регионалното развитие Петя Аврамова призова превозвачите да се снабдят с оборудването за измерване, тъй катотол таксуването за превозните средства над 3,5 тона ще стартира на 1-ви март. Апелът на министър Аврамова е превозвачите да направят избора си колкото се може по-бързо между трите възможни начина на отчитане, за да тръгне системата плавно.

Vinkmag ad

Pz-topnews.bg

Прочети предишна

Общините Белово и Брацигово стават част от инициативата на Министерството на туризма „Денят за вас“

Прочети следваща

Времето остава облачно със слаби валежи от дъжд

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *