В Исторически музей-Велинград е подредена изложба “България, Япония и наследството на цивилизациите“

До 21 февруари в Исторически музей – Велинград е подредена изложба “България, Япония и наследството на цивилизациите“. Институтът за култура към Министерството на външните работи и Посолството на Япония в България са организатори на изложба “България, Япония и наследството на цивилизациите“, която е подредена в Исторически музей-Велинград.

Експозицията е посветена на отбелязваните през 2019 г. три значими годишнини в двустранните отношения -110 г. от началото на официалните контакти между двете страни, 80 г. от установяването на дипломатически отношения и 60 г. от тяхното възстановяване.


Изложбата отразява взаимното опознаване, чрез обмена на български и японски експозиции, посветени на археологическите и културни богатства на двете страни. Отразена е подкрепата за българските културни и научни институции в трудните години на икономически и социален преход в България, когато Япония предоставя изключително важна техническа помощ. Най-силна е помощта от страна на членовете на Японското императорско семейство.


Автори на изложбата са проф. Д. Гергова, носител на японския Орден на изгряващото слънце – златни лъчи с розетка и проф. А. Джурова. Дизайнът е на проф. Б. Сергинов

Pz-topnews.bg

Прочети предишна

Четвъртокласници сурвакаха кмета на община Пещера Йордан Младенов за Банго Васил

Прочети следваща

Окръжен съд-Пазарджик ще гледа дело за укриване на данъци в особено големи размери

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *