Бойко Борисов в Пещера: Много е важно в региони, в които е трудно да се намерят инвеститори, икономиката да се развива по този начин

Министър-председателят Бойко Борисов откри новия ферментационен завод на „Биовет“-АД в град Пещера. Проектът е с голямо обществено значение, тъй като ще осигури 200 работни места за висококвалифицирани кадри. Общата инвестиция възлиза на 150 милиона евро. “Много е важно в тези региони, в които е трудно да се намерят инвеститори, икономиката да продължава да се развива по този начин. Затова ние подкрепяме тези общини“, каза по време на откриването министър-председателят Бойко Борисов. В новия завод ще се произвеждат фуражни добавки, ензими, пробиотици и готови лекарствени форми за индустриалното животновъдство. „Този завод е високотехнологичен, с добри възнаграждения, надявам се и с времето още по-добри“, отбеляза Борисов. Той добави, че 40 милиона лева от инвестицията са за екология и подчерта, че пречиствателната станция към завода е направена по най-съвременния начин. До откриването на новите мощности се стигна след като в началото на българското председателство на Съвета на ЕС между „Биовет“ и Европейската инвестиционна банка (ЕИБ) бе подписано споразумение за заем в размер на 100 млн. евро по програмата „Инвестиционен план за Европа“.

 

Pz-topnews.bg

Прочети предишна

Над 2 400 първолаци прекрачиха прага на училищата в област Пазарджик

Прочети следваща

Кирил Домусчиев каза, че е щастлив и горд от откриването на новия завод в Пещера

One Comment

  • Що за държава сме това България и каква е тази амнезия която обхваща всички ? Един господинчо ,който в недалечната 2007 г с един непочтен ход яхнал коалиция ” ГЕРП ” реши че народа е глупав и разчитайки на объркването на гласоподавателите ще стане общински съветник. Да ама не . Да обаче 11 г. по късно той става кмет и не с ментето партия, а с истинкия ГЕРБ. Това се казва да плюеш и да лижеш яко,само и само да си във власта и да бъркаш в кацата с меда. Сега същият този господинчо се гласи за втори мандат. И когато Борисов го попита на същото това място на което режат лентата “Ще успееш ли кмете ? “,той измънка ” Да “. Едва ли Борисов е наясно с това колко този същия е плюл по Герб и самия него,но вие хора би трябвало да помните … или и вие забравихте и ще си го изберете отново ? Нима искате шуробаджанащината в тази община да продължи ? Да се раздават едни пари под формата на договори сключени с лица фантоми,а зад тях се крият псевдожената-параван и любовника-кръстник на същият този господинчо ?

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *