Следващите парламентарни избори са на 2 април

Държавният глава Румен Радев заяви, че ще издаде указ, с който ще разпусне 48-ото Народно събрание на 3 февруари и насрочва парламентарни избори на 2 април.

“Отчитайки техническите предизвикателства през ЦИК, за които всички вече разбрахте, изборите ще бъдатна първата възможна дата, на която няма да има риск за машинното гласуване и за да може да бъде спазен законът, който повелява, че всеки български гражданин трябва да може да избира дали да гласува с машина, или с хартия”, посочи Радев и изрази надежда оставащото време да бъде използвано от народните представители, за да докажат, че борбата с корупцията, Планът за възстановяване и устойчивост и европейската интеграция са реален приоритет, а не само предизборни обещания.

Президентът още веднъж повтори, че ще говори с всеки един министър от настоящото служебно правителство и тогава ще има конкретна информация за бъдещия служебен кабинет. До момента това, което се знае със сигурност, е, че служебен премиер остава Гълъб Донев. 

По-рано през деня БСП върна на президента неизпълнен третия мандатза съставяне на правителство, след неуспех с първия мандат при ГЕРБ и втория – при “Продължаваме Промяната”. Радев днес проведе среща и с ръководството на Централната избирателна комисия (ЦИК). “Организацията на предстоящите парламентарни избори трябва да гарантира честността и прозрачността на вота и правата на гражданите”, отбеляза на срещата президентът. Пред депутатите в парламента, пък, председателят на ЦИК Камелия Нейкова заяви, че ЦИК има готовност да организира и произведе избори на 2 април.

Vinkmag ad

Pz-topnews.bg

Прочети предишна

АПИ: Очаква се дъждът да премине в сняг. Шофьорите да тръгват с автомобили, готови за зимни условия

Прочети следваща

Александър Димитров: Ще се провалят с гръм и трясък! Конфликт зрее между ПП и ДБ, а на изборите…

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *