Мария Габриел потвърди: Имам подкрепата на ДПС и ИТН – започваме да обсъждаме имената в кабинета

Номинираната от ГЕРБ за премиер Мария Габриел благодари за подкрепата, която получава от ДПС и ИТН за ясна визия за експертно правителство с мандат, обединен по приоритети. “Благодаря за подкрепата, която получавам от групите на ДПС и на ИТН за ясна визия за експертно правителство с мандат и обединени по приоритети”, заяви тя пред медиите сред среща в парламента между ГЕРБ, ДПС и ИТН.

“Структурата на Министерския съвет остава същата. Не че могат да се мислят промени, но в момента нямаме време за това. Имената ще споделя в понеделник. На този етап за мен е ясен профилът, върху който още веднъж се обединихме – експерти, владеещи материята, работещи за бързи резултати, които хората да усетят по приоритетите, които споделих и с вас. Искам да кажа и че партиите, които ме подкрепят, имат готовност за конституционна реформа”, продължи тя.

 

“Сега е моментът тези, които я искат, да се присъединят“, добави тя, отправяйки задочна покана към ПП – ДБ.

“Предстои да изясним експертите в кабинета”, каза Габриел.

“Профилът е много ясен – експертно правителство, работещо по тези приоритети. Съвсем естествено е с партиите, които ме подкрепят, да изясним кои ще са. Продължаваме работата”, обясни кандидат-премиерът на ГЕРБ.

 

Най-напред за нас са хората и резултатите, които те искат да видят с едно редовно правителство – социално отговорен, разумен бюджет, да нямат нестабилност и несигурност по отношение на заплати и плащания, обясни кандидат-премиерът.

Върховенство на закона, съдебна реформа, конституционно мнозинство – това, в рамките на първия мандат, за нас остава водещо, продължи Мария Габриел.

Сред изброените от нея приоритети са още плана за възстановяване, оперативни програми, инвестиции за България и българските региони.

 

След три дни – в понеделник, Мария Габриел трябва да се яви при президента Румен Радев с папка с изпълнен мандат. Трите парламентарни групи, които подкрепят експертно правителство, оглавено от нея, разполагат със 116 гласа в Народното събрание.

Vinkmag ad

Pz-topnews.bg

Прочети предишна

Един загинал и пет рананени след тежка катастрофа между Пазарджик и Белово

Прочети следваща

В Пещера бяха отбелязани 200 години от рождението на Осман Нури Ефенди

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *