Иванина Колева от Пловдив е лауреат на тазгодишното издание на национален конкурс „Песенна палитра“

Иванина Колева от гр. Пловдив е носител на голямата награда за млади изпълнители от деветото издание на националния конкурс „Песенна палитра“, който се проведе на 25.02.2023 г. в гр. Карлово. 

Повече от 200 деца от цялата страна представиха своите изпълнения, а професионално жури в състав: Маргарита Хранова, Хайгашот Агасян, Светослав Лобушки, Асен Митев, Снежана Донева, Нели Андреева, Луиза Карагенова и Генчо Гавазов оцени техните музикални качества.

Голямата награда – Сребърна възпоменателна монета „Евлогий и Христо Георгиеви“ – емисия на БНБ традиционно бе предоставена от кмета на Община Карлово д-р Емил Кабаиванов. Лауреатът – Иванина Колева получи още специална награда от Ротари клуб Карлово и покана да бъде член на младежкото жури на Десетото юбилейно издание на конкурса през 2024 година. 

В залата прозвучаха изпълнения на вокални групи от Плевен, Стара Загора, София и Пловдив, както и на домакините от ВГ „Карловойс“. 

За поредна година „Песенна палитра“ защити позицията си на един от най-обичаните музикални форуми за млади изпълнители в страната. Конкурсът е включен в Календара на Министерство на културата и се организира от Община Карлово и Сдружение „Арт палитра“. Основател и директор на музикалното събитие е Анита Илиева.

Vinkmag ad

Pz-topnews.bg

Прочети предишна

ГЕРБ-СДС регистрира листата си в РИК-Пазарджик

Прочети следваща

Специализирана полицейска акция се провежда днес в област Пазарджик

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *