В област Пазарджик разкриха оранжерии за отглеждане на марихуана

Служители на сектор „Криминална полиция” при РУ-Пазарджик проведоха полицейска акция по противодействие на разпространението и производството на наркотици.

Действията им са подпомогнати от колегите им от полицейския участък в Лесичово. В хода на спецоперацията са извършени обиски и претърсвания на апартамент и две къщи в Пазарджик и пазарджишкото село Калугерово. И трите адреса са обитавани или ползвани от 32-годишен мъж, жител на село Калугерово. Той е познат на органите на реда, криминално проявен. И на трите места били обособени оранжерии на закрито за отглеждане на марихуана. Те са оборудвани с осветление, вентилация, системи за контрол над влажността, температурата, въздуховоди, прибори са отглеждане и разсаждане.

Криминалистите от РУ-Пазарджик са установили и иззели общо 250 растения от рода на конопа в различен стадии на развитие. Те представляват близо 36.6 килограма зелена листна маса от глави и съцветия. Освен това в апартамента обитаван от мъжа в Пазарджик са открити още около 1.9 килограма суха марихуана подготвена за пакетиране. Мъжът е задържан за срок от 24 часа, а цялата открита дрога и съоръженията са отглеждането и са иззети. Работата по случая продължава, води се досъдебно производство под надзора на прокуратурата.

Vinkmag ad

Pz-topnews.bg

Прочети предишна

ТРАКИЙСКИЯТ УНИВЕРСИТЕТ ЩЕ ОТКРИЕ ЦЕНТЪР ЗА ОБУЧЕНИЕ НА СТУДЕНТИ В ГРАД ЦАРЕВО.

Прочети следваща

Започва ремонт на фонтана в центъра на Пещера

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *