Бойко Борисов от Пазарджик: “Промяната” ни донесе 15 млрд. дупка в бюджета, разединен народ, липсваща политическа класа

Истински съм натъжен, защото след 2-ри първият въпрос, който ще се постави е пак за оковръстното (на Пазарджик). Две години този лош сън не се оправя само като си измиеш очите. Министерството на финансите трябва да покаже огромните дупки, които зеят в бюджета.

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на среща със симпатизанти в Пазарджик.

Сигурно сте дошли да чуете нещо оптимистично, защото в магазините не сте видели, обърна се към множеството Борисов.

Той се спря на цените на горивата и посочи, че от бедните българи за всеки литър гориво е взиман по 1 лев и парите са изтичали в Русия.

Какъв Шенген, всеки ден ловят мигранти, мина на друга тема бившият премиер.

Войната помага страшно на България, колкото и да е цинично, каза той, оборвайки тезата на ПП, че войната е основната причина за инфлацията. Ние печелим от износа на ток и на оръжие, посочи той.

Борисов обърна внимание, че то всеки ден е в някой град, докато Кирил Петков кара ски и ПП не правят кампания.

Над 15 милиарда отива дупката в бюджета. Разудинен народ, мразещи се хора, никаква политическа класа, бе неговият извод.

Вие разбирате ли колко са нагли тези хора? Искат да ги подкрепим. Искат да управляват, а ги видяхме какво могат. ПП са нагли – не идват.

Вече не е нужно да е стабилно правителствто, поне да е редовно, продължи Борисов.

И ние като политическа класа не мислим дали ще оцелеем. Аз имам право – три пъти съм бил премиер, посочи Бойко Борисов.

Те били младите? Младите са при нас! Наско Атанасов – млад?! Излизат и казват – ние вдигнахме пенсиите. Какви пенсии, инфлацията ги изяде.

Близо 600 човека се събраха в зала “Маестро Атанасов” за предизборното мероприятие на партия ГЕРБ. Те бяха подготвили и огромен плакат: “Бойко, Пазарджик те обича”.

Листата на ГЕРБ/СДС в областта е предвождана от бившият външен министър Екатерина Захариева.

Хората, когато чуят Промяна, знаят, че е за лошо. Тия момчета направиха така, че да те е срам да си завършил Харвард.

Това каза пред събралото се множество кметът на Пазарджик Тодор Попов.

Едни млади хора, които са носили папки от съда да кантората искат да управляват – ама те нямат експертизата. Ама ъгълът им бил грешен, ама не знам какво. В политиката, спорта и в любовта са резултативни дейности, с тях постигаш резултат. Две години държавата няма бюджет, вече свикнахме. Ние няма да имаме бюджет и до края на годината, възмути се Попов.

Аз ако управлявах така, щяха два пъти да ме обесят пред общината, отсече той.

Искаха да ме изкарат наркоман и пияница, но аз 10 години съм бил адвокат – не на мен тия. После ми дойдоха данъчни и институции и ми поискаха 10 документа, 9 от които са на страницата на общината, и това са години наред, оплака се Попов.

Той изтъкна, че повечето от хората в листата на ГЕРБ са местни и имат необходимата експертиза. “Познават ни проблемите, знаят си региона. Иначе дошли от не знам си къде си. Те не могат да кажат половината общини в областта, а проблемите ще ни решават”, атакува той другите партии.

Аз и Бойко го познавам, и Делян го познавам. Приятели са ми, да се отказвам от приятелите си, ли?, попита риторично кметът.

Важно е кой пръв раздава картите. Трябва да се взимат правилните решения, защото след няколко пъти погрешни решенвия – отиваш в батака веднага. Затова ще подкрепим нашите приятели и тези политики, които смятаме за важни – и за нашия регион, и за държавата. И накрая, ако всичко е точно – една спортна зала ни трябва, каза в заключение кметът Тодор Попов.

Уважение трябва да има, за доверието на хората трябва да се работи всеки ден, заяви кметът на Пазарджик Тодор Попов.

Дай, Боже, да има правителство, защото много ни трябва, завърши кметът.

Те не дойдоха в България да направят нещо, каза по адрес на ПП водачът на листата Екатерина Захариева, която взе думата след Попов. С това, че са се върнали в България те отблъскват хората, защото ние не сме си тръгвали, продължи тя.

Време е да се върнем, за да може България отново да бъде фактор, да спрем този безумен ръст на цените. От две години е пълно безвремие. Когато няма държава, всеки прави каквото си иска. Очакваме на 2 април да бъдем първи с много и отново да направим всичко възможно да формираме правителство. да поставим България отново на картата, каза още бившият външен министър.

Vinkmag ad

Pz-topnews.bg

Прочети предишна

Фейсбук скочи на Лена Бориславова: Момиче, вземи се лекувай! Закопахте държавата!

Прочети следваща

ТРАКИЙСКИЯТ УНИВЕРСИТЕТ ЩЕ ОТКРИЕ ЦЕНТЪР ЗА ОБУЧЕНИЕ НА СТУДЕНТИ В ГРАД ЦАРЕВО.

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *